България остана с бронзов медал от ЕП по бокс за младежи в Дъблин

България остана с един медал - бронзов, от Европейското първенство по бокс за младежи до 18-годишна възраст, което се провежда в Дъблин, предаде БТА. В полуфинален мач в категория над 91 килограма Васил Илиев загуби по точки от Хейдар Хейдаров (Азербайджан) и остана с бронзов медал в най-тежката и най-престижна категория в бокса.

 

Васил Илиев бе равностоен на своя съперник от Азербайджан само в първия рунд, след който точките бяха равни. Във втория рунд Хейдаров превъзхождаше, а в третия младият азербайджанец бе с класа над Васил Илиев, който явно бе изчерпал физическите си сили.

 

В крайна сметка след последния удар на гонга точките бяха 17:9 в полза на Хейдар Хейдаров, който се класира за финала, където ще спори за златото с Гасан Гимбатов (Русия), победил в другия полуфинален мач Бохдан Блашко (Украйна) със 17:8 точки.

 

Под ръководството на треньорите Радослав Суслеков и Николай Николов българският отбор участва с шестима млади боксьори на Европейското първенство за юноши до 18-годишна възраст в Дъблин.