Надал с трудна победа над Вердаско, Джокович и Мъри също продължават напред в Синсинати

галерия:

снимка: БТА

Испанецът Рафаел Надал се класира за четвъртфиналите на турнира от сериите Мастърс в Синсинати след трудна победа над сънародника си Фернандо Вердаско със 7:6 (7:5), 6:7 (4:7), 7:5 (11:9).

 

Бившият номер 1 изстрада успеха при петия си мачбол в двубоя, продължил три часа и половина. Надал показа излишна нервност и припряност в играта си, но все пак успя да се наложи в маратонския сблъсък.

 

"Много тежък мач. Не играх така, както ми се искаше. Понякога е добре да изстрадаш победата на корта. Подобен мач вероятно ще ми помогне за следващите срещи", коментира Надал, цитиран от БТА.

 

Шампионът от 2008 година Анди Мъри също продължава на четвъртфиналите, след като взе реванш от Алекс Богомолов (САЩ) с 6:2, 7:5. 50-ия в света Богомолов нанесе изненадващо поражение на Мъри преди 5 месеца в Маями, но този път британецът не даде възможност на своя съперник.

 

Номер 1 в света и водач в схемата на турнира Новак Джокович не срещна трудности срещу чеха Радек Щепанек и го победи с 6:3, 6:3. Сърбинът приключи мача за 90 минути и фиксира победите си през годината на 55 срещу само една загуба. Джокович в неделя спечели рекордната в един сезон пета титла от сериите Мастърс в Монреал.

 

На четвъртфиналите в Синсинати продължават още седмият в схемата Марди Фиш (САЩ), който победи Ришар Гаске (Франция) със 7:5, 7:5, както и Томаш Бердих (Чехия), който надигра испанеца Николас Алмагро с 6:2, 6:2.