Серина Уилямс на крачка от поредна титла след завръщането си

галерия:

снимка: БТА

Бившата световна номер едно Серина Уилямс ще се изправи срещу Саманта Стосър на финала на „Роджърс Къп" в Торонто в битка за една от престижните титли в женския тенис.

 

Двадесет и девет годишната американка смачка Виктория Азаренка с 6:3 и 6:3 за час и седемнадесет минути игра, като младата състезателка от Беларус така и не успя да се противопостави на силните удари на 13-кратната победителка от турнири за Голям шлем.

 

Уилямс сякаш е загърбила всичките си проблеми, които я накараха да отсъства от кортовете почти цяла година и сега е на път да спечели втора поредна титла в рамките на един месец. Преди две седмици тя триумфира в Стамфорд, а сега е само на победа разстояние от втората си купа. Така последното препятствие пред Серина е сблъсъкът със Стосър.

 

„Моята цел бе да дам всичко от себе си във всеки един мач и всеки турнир. Винаги съм била много концентрирана, но след всичките трудности, които изживях, се радвам на всяка секунда на корта", сподели щастливата победителка Уилямс.

 

Австралийката не бе толкова убедителна на полуфиналите като и се наложи да играе цели три сета срещу Агнешка Радванска. В крайна сметка двубоят приключи при резултат 6:2, 5:7 и 6:2 за Стоусър, което ще и подсигури място в топ 10 при жените след подновяването на ранглистата на WTA утре.