Петър Стойчев с пореден триумф в Канада, излезе начело на генералното класиране

галерия:

Петър Стойчев спечели за 11 път плувния маратон на 34 километра в канадското езеро Магог и излезе начело на временното класиране в световния шампионат.

 

Българският плувец финишира с време 7:26 часа и изпревари холандеца Йън ван дер Хулст, който водеше през по-голямата част от разстоянието.

 

"Това, за което дойдохме в Канада, успяхме да го постигнем. От два маратона взех две победи и вече съм лидер във временното класиране за световната купа", заяви щастливият шампион Стойчев, цитиран от БТА. "Доста ми се насъбра в последно време, а след няколко дни е и плуването в Охрид, където съм рекордьор по спечелени маратони. Успея ли да триумфирам в Македония, ще спечеля още веднъж световната купа на дълги разстояния".

 

"Това състезание в Канада беше по-трудно от първото, защото дойдоха нови плувци, които почиваха в миналия старт. Радвам се и съм безкрайно щастлив, че успях да триумфирам. Посвещавам победата на всички българи", каза още той. 

 

Личният треньор на българския плувец - Красимир Туманов, добави: "Вече сме лидери за световната купа, което беше и нашата цел. За момента вървим прекрасно и сме изпълнили почти на 100 процента целите, които си поставихме в началото на годината. Единствено ме е яд, че не успяхме да вземем квота за олимпийските игри, но съм сигурен, че това ще се случи догодина в квалификациите в Португалия. Ние няма да спрем да се готвим все така усърдно, както сме го правили досега".