Две български лодки ще гребат на финал "Б" на световното първенство по гребане за юноши и девойки

снимка: SPORTA.BG

Две български лодки ще стартират на финал ФБФ за разпределение на местата от 7-мо до 12-то на световното първенство по гребане за юноши и девойки по гребане в Итън (Велкобритания), предаде БТА.


В полуфиналите на скиф Росита Бончева завърши пета с време 7:58,44 мин., като само първите три лодки продължават за разпределение на медалите. Най-бърза в тази гонка бе Холин Никсън (Ирландия) Ц 7:44,21 мин. Бончева ще стартира на финал "Б". На двойка без кърмчия Цветомир Гръбчев и Ромео Ангелов също финишираха пети в полуфиналите, като спряха хронометрите на 7:09,01 мин. Първи завърши двойката на Гърция (6:44,14).


Българската двойка без кърмчия също ще участва във финал "Б". Четворката без кърмчия в състав Радослав Ангелов, Любомир Светозаров, Кристиан Ценов и Богдан Зехтински завърши 5-та във финал ДЦФ (6:30,34) и в крайното класиране е 17-та.


Първо време даде квартетът на Австралия (6:20,38). В репешажите на двойка скул Стоян Чернаев и Иван Антов останаха 4-ти (6:47,74) и по-късно днес ще гребат за разпределение на местата след 12-то.