Силвия Митева и Биляна Проданова ще представят България в индивидуалната надпревара на СК по художествена гимнастика в София

галерия:

снимка: Булфото

Силвия Митева и Биляна Проданова ще представят България в индивидуалната надпревара на Световната купа по художествена гимнастика в София на 20-ти и 21-ви август, предаде БТА. Ансамбълът на България пък е в състав Ренета Камберова, Михаела Маевска, Цветелина Найденова, Елена Тодорова, Христина Тодорова и Катрин Велкова.

 

Всички най-силни гимнастички в света с изключение на световната и олимпийска шампионка Евгения Канаева (Русия) пристигат в София. Русия ще бъде представена от Дария Димитриева и Яна Луконина, а делегацията ще бъде водена лично от Ирина Винер, президент на руската федерация по художествена гимнастика.

 

Беларус ще участва с Мелитина Станюта и Хана Рабцева с с треньор Марина Лобач, олимпийска шампионка от Сеул'88. Украйна е представена от Виктория Шинкаренко и Виктория Мазур с треньори Ирина Дерюгина и Анна Бесонова. Делфин Леду ще представя Франция.

 

Казахстан пристига с двете си най-силни гимнастички - Анна Алибаева, която замести Аля Юсупова, и Марина Петракова. Ирина Винер, Ирина Дерюгина и Марина Лобач не са били на състезание в България от Световната купа през 2004 година във Варна, а Анна Бесонова все повече се изявява като треньор.

 

Ансамблите ще пристигнат с всичките си първи състави - Италия, Русия, Беларус, Украйна, Азербайджан, Япония, Швейцария, Египет, Германия, Унгария, Полша и други. Единствено отсъства отборът на Израел.