Дани Педроса с фантастична победа в Гран при на Германия

галерия:

Дани Педроса се поздрави със запомнящ се успех в Гран при на Германия на пистата Захзенринг в деветия кръг от Световния шампионат по мотоциклетизъм (MotoGP), след като остави на цели 1.477 секунди Хорхе Лоренцо, а лидерът в първенството Кейси Стоунър финишира трети.

 

Още от втората обиколка на надпреварата тримата в челото започнаха оспорвано преследване помежду си и водачеството често се сменяше, преди да започне решителният финален щурм към победата на Педроса с неговия Репсол Хонда. Друг състезател, който впечатли с представянето си, бе Валентино Роси - седемкратният шампион стартира от 16-та позиция на трасето, като на моменти бе дори седми, а в крайна сметка завърши на девето място.

 

За четвърта позиция също се водеше оспорвана борба, но Андреа Довициозо успя да се справи с конкуренцията на Бен Спис и Марко Симончели, които заеха следващите позиции в класирането. Седми финишира Алваро Баутиста, следван от Ники Хейдън, а десетката бе попълнена от Колин Едуардс.

 

Въпреки втория си пореден финиш на трета позиция, Кейси Стоунър продължава да бъде лидер в класирането със 168 точки, а Лоренцо вече изостава само с 15 от него. Довициозо се отдалечава от двамата лидери със своите 132 пункта, а Роси удържа четвъртата позиция с 98. Благодарение на победата си днес Педроса е вече на пето място с 95 точки, следван от Бен Спис, Ники Хейдън и Маро Симончели.