Рони О'Съливан пропуска възобновения снукър турнир в Австралия

Трикратният световен шампион Рони О'Съливан заяви, че се отказва от участие в дебютното издание на възобновения снукър турнир Australian Goldfields Open. Причината е контузия в гърба и врата, която ще му попречи да се изправи срещу Доминик Дейл на 1/16 финалите, както беше по програма.

 

Стив Мифсуд получи уайлд-карт за турнира и ще се изправи срещу Дейл, вместо 35-годишния англичанин, а първоначалният опонент на Мифсуд Матю Селт ще се класира направо сред последните 32 в надпреварата, където ще го очаква световният шампион Джон Хигинс. Снукър изданието на Australian Open започва в понеделник и ще се проведе в рамките на шест дни.

 

О'Съливан за пореден път доказа, че 2011-та година никак не е успешна за него, след като той се намира на девета позиция в ранглистата към момента и намекна за отказване от снукъра, когато бе отстранен от China Open след загуба с 2:5 от Раян Дей - това бе четвъртият пореден път, в който англичанинът отпада от първи кръг на престижен турнир.

 

О'Съливан се опита да откаже участие и в Световното първенство в Крусибъл, но в последствие размисли и стигна до четвъртфиналите, където загуби от бъдещия световен шампион и свой голям съперник Джон Хигинс.