Красимир Инински е новият президент на федерацията по бокс

галерия:

снимка: БТА

Красимир Инински е новият председател на Управителния съвет на Българската федерация по бокс, реши днес общото отчетно-изборно събрание на федерацията, в което взеха участие делегати на 52 боксови клуба от цялата страна.

 

Събранието, което премина при интересен декор - полицаи и многобройни частни охранители с умопомрачителни мускули, започна с кратка обява. Сутринта в 9,00 часа на вратата на Министерството на физическото възпитание и спорта бе залепен бял лист с надпис "Отменям събранието. Подпис Владимир Чернев".

 

Повод бе решение от 6 юли 2011 година на 8-ми състав на Софийски градски съд, с което СГС заличи управителния съвет на БФБ с председател Марин Тодоров Димитров и вписа нов УС на БФБ с председател Владимир Пенев Чернев. Това доведе до спорове и скандали дали общото събрание на БФБ, което бе обявено чрез държавен вестник, е легитимно или не. Доцентът от НСА "Васил Левски" Владимир Чернев обяви, че "събранието е нелигитимно" и напусна форума, последван от някои свои съмишленици.

 

Постепено страстите се успокоиха и общото събрание започна своята работа по предвидения дневен ред, като водещ на събранието бе досегашният председател на УС на БФБ Марин Димитров. Двама бяха кандидатите за поста председател на УС на БФБ - Красимир Инински и Росен Николов.

 

За Красимир Инински гласуваха 42 делегати, а за Росен Николов, който не бе в залата, не гласува нито един глас.

 

"Благодаря на всички, каза Красимир Инински. Благодаря и на тези, които гласуваха за мен, и на тези, които не гласуваха. Моят живот е боксът. А една от най-важните ми задачи ще бъде единството на българския бокс".

 

Делегатите на общото събрание гласуваха и Управителен съвет на БФБ, в който влязоха 17 ръководители, деятели и бивши известни боксьори. Последен се изказа делегатът от Видин - Любен Маринов, който каза само едно изречение: "Спасихме достойнството на българския бокс", предаде БТА.