Сани Жекова награди голфъри

галерия:

Александра Жекова бе сред специалните гости и награди победителите в голф турнира на Домейн Бойар, състоял се през отминалия уикенд на игрището на Пирин Голф & Кънтри Клуб, съобщи маркетинг мениджърът на голф комплекса край Разлог Маня Косанова.

 

Голфът е технична и невероятно завладяваща игра, е споделила пред домакините си Александра Жекова, която завърши сезона като номер 1 в световната ранглиста в дисциплината бордъркрос.

 

Мястото на Пирин Голф по думите й е уникално и тя би искала да има повече време,за да упражнява този спорт в бъдеще. Най-добрата сноубордистка на България е взела първия си урок по голф по време на втория турнир от веригата на Домейн Бойар в Пирин Голф & Кънтри Клуб

 

Уменията на Александра са удивили инструкторите на клуба - нейната физическа подготовка и бърза мисъл са пращали ударите надалеч. Тя е показала прецизна игра и на късата игра на грийна. Така Сани добавя още един спорт в своите увлечения след уиндсърфа. В момента звездата в сноуборда е във ваканция и ще започне подготвителния си период следващата седмица на Белмекен.

 

Общо 62 играчи са участвали в турнира на Домейн Бойар. Победителят сред най-добрите в дивизия А в нетното класиране е Кирил Слатински със 70 удара, следван от Невян Симеонов със 73 удара.

 

В дивизия Б в конкуренцията на 40 играчи първи се класира Николай Робев с 46 нетни Стейбълфорд точки, а в дивизията с най-неопитните играчи първи е Люблян Курдов с 52 нетни Стейбълфорд точки. Специалните награди "Най-дълъг удар" и "Най-близо до дупката" спечелиха Джими Коб и Дейвид Бриджис, съобщи Маня Косанова.