Мъри готов за поредна оспорвана среща с Гаске

галерия:

снимка: БТА

Тенисист номер едно на Великобритания Анди Мъри очаква труден мач срещу французина Ришар Гаске в срещата от четвъртия кръг на турнира от Големия шлем Уимбълдън, която ще се проведе в понеделник.

 

Световният номер четири изглежда близо до най-добрата си форма и вдига нивото на играта си с всеки изминал мач кортовете в Англия тази година.

 

През последните години Мъри бе замесен в два епични сблъсъка в турнири от Големия шлем с бъдещия си съперник. Преди три години шотландеца успя да обърне Гаске от 0:2 до 3:2 на Уимбълдън, а миналата година повтори успеха си срещу французина на Откритото първенство на Франция.

 

"Става все по-трудно с всеки изминал кръг. Имал съм много тежки мачове срещу Гаске и трябва да се представя наистина добре, за да продължа участието си в Лондон тази година" заяви Мъри пред BBC.

 

"Очевидно искам нещата да се развият в моя полза, но трябва да изляза на корта с план, който да изпълня добре, за да победя играч като Гаске. Той надви Федерер преди няколко месеца в Рим и записа най-доброто си представяне на Ролан Гарос през сезона. Очаквам труден двубой", допълни Мъри.

 

Мачовете от четвъртия кръг на Уимбълдън започват от утре.