Сьодерлинг обърна Хюит от 0:2 и спечели петсетова драма

галерия:

снимка: БТА

Робин Сьодерлинг успя да победи Лейтън Хюит в един от най-интересните мачове от втория кръг на Уимбълдън. Шведът губеше с 0:2 сета, но се върна в мача и успя да победи австралийския си опонент, като крайният резултат бе 6-7 3-6 7-5 6-4 и 6-4.

 

Двубоят започна много равностойно, като Хюит сякаш имаше леко превъзходство. Независимо от това се стигна до тайбрек, където в началото шведът успя да поведе, но австралиецът се стегна и грабна победата, като затвори тайбрека при резултат 7:5.

 

Във вторият сет австралиецът прегази Сьодерлинг, като почти не му даваше шансове да играе. Сериозният натиск си пролича, като шведът започна да греши много и допълнително улесни наказателната акция на Хюит.

 

Мачът изглеждаше предрешен, като се очакваше, че австралиецът ще успее да си тръгне с чиста победа и дори да запази малко сили за следващия кръг, но при резултат 5:6 в третия сет той сякаш се пречупи. Сьодерлинг успя да го пробие, като това бе неговия първи пробив в целия мач.

 

Четвъртият сет бе почти идентичен, сравнително равностойна игра, но при резултат 4:5 Хюит не успя да се справи добре на сервис и допусна отново да бъде пробит. По този начин той загуби предимството си в геймовете.

 

За да е пълна драмата, австралиецът успя да пробие Сьодерлинг и поведе с 2:1 в петия сет, но веднага и той беше пробит. И отново се стигна до 4:5, когато шведът отново проби Хюит и разби мечтите му за добро представяне на Уимбълдън и за изкачване в класирането.