Тервел Пулев се класира за финал на Евро 2011

галерия:

снимка: Булфото

Тервел Пулев се класира за финала в категория до 91 килограма на европейското първенство по бокс, побеждавайки убедително по точки Бахрам Музафер /Турция/ в полуфинален мач.

 

Тервел Пулев започна изключително агресивно мача с представителя на домакините и със страхотни серии от удари още в първия рунд свали два пъти в нокдаун Бахрам Музафер. Десетина секунди не стигнаха на Тервел Пулев, за да приключи полуфиналния двубой в първия рунд.

 

Следващите два рунда бяха сравнително равностойни, но все пак българският боксьор демонстрираше по-висока класа и по-голяма точност и чистота на ударите. Така Тервел Пулев постигна втора победа срещу Бахрам Музафер, от който има и 1 загуба, предаде БТА.

 

На финала Тервел Пулев утре ще се боксира за златния медал с Теймур Мамадов /Азербайджан/, победил в другия полуфинал Йохан Вит /Германия/. Борислав Бояджиев - дългогодишен личен треньор на Тервел Пулев, коментира пред репортер на БТА шансовете на своя възпитаник за златен медал:

 

"Теймур Мамадов е висок, техничен, боксира в обратна стойка, тоест с по-силна лява ръка. На ринга в Анкара азерът Мамадов отстрани силни съперници по пътя си към финала, като руснака Абдулхамид Нурмагомедов. Досега Тервел и Теймур Мамадов не са се срещали на ринга."