Винъс Уилямс се завърна на корта с победа

галерия:

Бившата номер 1 в света Винъс Уилямс се завърна с успех в първия си мач от Australian Open насам, постигайки успех над германката Андреа Петкович в първия кръг на турнира в Йистбърн. Любопитното е, че именно Петкович бе съперничка на Винъс в Мелбърн, когато американката се отказа поради контузия, само минути след началото на мача.

 

Днес обаче Уилямс бе здрава и постигна успех в три сета - 7-5 5-7 6-3, с което и си осигури класиране за втория кръг. Днешният двубой бе оспорван и интересен, а както и личи от крайния резултат, победата не бе постигната никак леко от страна на американката.

 

По-голямата от сестрите Уилямс постигна успех в първия сет, но играещата много добре в последните месеци Петкович отказа да захвърли кърпата, спечелвайки втората част. Силите на Петкораци обаче не стигнаха за нещо повече в третия и решаващ сет, където Винъс бе категорична и даде само три гейма на своята съперничка.

 

Опонентът на Винъс Уилямс в следващата фаза на турнира все още не е ясен, като нейната следваща съперничка ще бъде излъчена в сблъсъка между Ана Иванович (Сърбия) и Юлия Гьоргес (Германия).

 

Утре завръщане на корта в Йистбърн след почти едногодишно отсъствие ще осъществи и нейната по-малка сестра - Серина, която ще излезе на корта срещу най-добрата тенисистка на България Цветана Пиронкова.