След почти година отсъствие - Серина Уилямс се завръща на корта

галерия:

снимка: Guliver/Getty Images

Бившата номер 1 в света Серина Уилямс ще се завърне на корта след почти една година отсъствие, взимайки участие на турнира на трева в Йистбърн следващата седмица. Надпреварата ще изиграе роля и на основна загрявка за предстоящия "Уимбълдън", където американката е и актуална носителка на титлата.

 

Участието на Уилямс в Йистбърн бе потвърдено с официално изявление от нейния мениджмънт екип, с което и се слага край на спекулациите относно предполагаемата дата, на която по-малката от сестрите Уилямс отново ще хване ракетата.

 

Както е известно, Серина Уилямс преживя кошмарна втора половина на 2010, след като първо нарани по нелеп начин крака си, стъпвайки на стъкло в ресторант, а в последствие и бе открит съсирек в белите й дробове.

 

Американката не е участвала в официален мач от месец юли 2010 насам, когато спечели своята 13-а титла от Големия шлем на "Уимбълдън".

 

"Толкова съм развълнувана, че отново ще играя тенис", каза Серина в изявлението до медиите. "Последните 12 месеца бяха много трудни за мен, но ми помогнаха да укрепя характера си. Има толкова много неща, за които трябва да бъда благодарна. Благодаря на моето семейство, приятели и почитатели за всичката подкрепа, която ми оказаха".

 

Надпреварата на "Уимбълдън" стартира на 20 юни, а 29-годишната американка е четирикратна шампионка на свещената трева в Лондон. Серина е носителка на титлата през 2002, 2003, 2009 и 2011, но със сигурност ще й бъде изключително трудно да защити трофея в предстоящия месец.