Кубрат Пулев остава непобеден след технически нокаут срещу Дерик Роси

галерия:

Най-добрият български боксьор в тежка категория Кубрат Пулев записа 12-а поредна победа на професионалния ринг тази вечер. Кобрата победи с технически нокаут в 5-ия рунд американеца Дерик Роси, продължавайки серията си без загуба, откакто започна да се бие на професионалния ринг.

 

Място на сблъсъка бе датската столица Копенхаген, като в събитието на вечерта участва американската боксова легенда Ивендър Холифийлд. Той ще премери сили с друг ветеран - представителя на домакините Бриан Нилсен.

 

Първите три рунда бяха много равностойни. Пулев спазваше добре тактическата си постройка и не влизаше в необмислени единоборства. Това като че ли изнерви американеца, който често пъти в края на частите се озоваваше в ъглите.

 

В 4-ия рунд обаче българинът започна да прави силни комбинации. На няколко пъти пласира добре десен прав в брадичката на Роси, което нанесе поражения. В 5-ата част вече доминацията на Кобрата стана пълна и съдията взе решение да прекрати мача заради състоянието на съперника.

 

По първоначални планове, тази вечер съперник на Пулев трябваше да бъде бившият претендент за световната титла - Рей Остин (САЩ), но до такъв двубой така и не се стигна. Дерик Роси до момента имаше 28 мача между въжетата, от които бе спечелил 25 и загубил само 3. 14 от победите му са постигнати с нокаут.