Мохамед Али отдаде почит на легендарния сър Хенри Купър

Един от най-великите боксьори на всички времена Мохамед Али отдаде прочувствена почит на сър Хенри Купър, който вчера почина на 76-годишна възраст.

 

Британската боксова легенда е добре познат на Али, след като през 1963 го събори на пода с прочутото си ляво кроше по време на първия мач помежду им. За съжаление на сър Хенри Купър обаче, Али спечели и двете срещи.

 

Запитан за смъртта на сър Хенри Купър, великият американец заяви: "Нямам думи относно смъртта на моя стар приятел - Хенри Купър. Нямах никаква представа, че той е болен".

 

 

"Посетих го преди две лета, по време на моя кратка визита в Уиндзор. Той отново демонстрира добро чувство за хумор и изглеждаше в добра форма. Хенри винаги пазеше по една усмивка за мен. Топла и искрена усмивка. Винаги е било удоволствие да бъда в неговата компания. Моят стар приятел ще ми липсва. Той бе страхотен боксьор и джентълмен. Аз и моето семейство предаваме съболезнования на близките му", добави Али.

 

Настоящият световен шампион в тежка категория Дейвид Хей също отдаде почит към легендарния си сънародник: "Истински войн и страхотен човек. Почивай в мир".

 

Сър Хенри Купър можеше да се похвали с 55 излизания на ринга, от които успя да постигне 40 победи (27 с нокаут). Пораженията на британеца бяха 14, а един негов мач завършва без победител.