Димитров излетя до 7-о място в схемата на US Open

снимка: lap.bg

Григор Димитров не само се завърна в топ 10 на световната ранглиста, заемайки 9-о място, но и се изкачи до номер 7 в схемата за последния турнир от Големия шлем за годината - US Open, който започва на 28 август. Снощи първата ни ракета триумфира на Мастърс турнира в Синсинати, побеждавайки Ник Кириос с 6-3, 7-5 и спечели първа титла от подобна категория в кариерата си. Този успех му носи много дивиденти до края на годината.

Поставените между 5-о и 8-о място в турнирите от Големия шлем имат предимството да не срещат играчи между 1-а и 4-а позиция преди четвъртфиналите. Това е голямо предимство за Гришо, който преди тази фаза няма да се изправи срещу Надал, Федерер, Мъри и Саша Зверев. На "Уимбълдън" той бе 13-и в схемата и още на 1/8-финал срещна най-добрия тенисист на всички времена Роджър Федерер.

Хасковлията можеше да е и още по-напред, но засега изглежда, че Анди Мъри ще се възстанови навреме от контузията си и ще вземе участие в Ню Йорк. Иначе първата ни ракета е и номер 6 в битката за финалния Мастърс в Лондон. Там се класират осемте най-добри през календарната година, а Димитров се движи убедително към британската столица.

Ето я схемата за US Open: