Млад руснак измъчи Федерер, но Маестрото е на финал в Хале

снимка: БГНЕС/EPA

Роджър Федерер е на финал на турнира в Хале! Маестрото отстрани младия Карен Хачанов. Роджър спечели 1/2 финала след 6:4, 7:6 (5) за 1:30 минути. 

Швейцарецът е страхотна форма и игра уникален тенис, но 21-годишният руснак заслужава страхотни аплодисменти за показаното на корта срещу един от най-великите тенисисти.

Още в откриващия гейм Федерер проби след втория брейк пойнт. Младият руснак обаче върна веднага пробива, но последва нов за Маестрото. При 5:4, Федерер допусна брейк пойнт, но успя да го спаси и приключи сета.

Вторият сет бе още по-равностоен. До 4:4 нямаше пробиви, а после Федерер успя да вземе аванс. Хачанов обаче веднага върна пробива и вкара допълнително напрежение в мача, показвайки, че няма да се предаде. Последваха два страхотни гейма, който бяха изпълнени с шансове и за двамата, но до пробив така и не се стигна. Така се стигна до тайбрек, който с много нерви бе спечелен от Федерер.

На финала Федерер ще играе срещу победителя от другия 1/2 финал между Александър Зверев и Ришар Гаске, който ще играят днес. Това е шанс за спечелването на 92-ата титла от Федерер в кариерата му и 9-а в Хале.