Радо Янков касира 5 бона и разкри какво няма да забрави никога

снимка: SPORTA.BG

"Няма да забравя някои от стотните, които не ми стигнаха за спечелване на медал от Световното първенство, но няма да забравя и победата в Банско. Страхотни емоции пред родна публика, това беше най-готиният момент през сезона", сподели носителят на Малкия кристален глобус в Световната купа по сноуборд Радослав Янков, който днес получи премия от банка.

Янков получи чек за 5000 евро след силното си представяне през сезона, а неговият треньор Георги Атанасов също бе награден с кюлче инвестиционно злато от 10 грама. След церемонията Янков коментира, че е много доволен от представянето си през сезона и разкри кои са били най-незабравимите моменти. „Изключително силен сезон, много съм доволен. На първо място, завършвам здрав, без никакви контузии, което е най-радващото. В доброто състояние съм, за да продължа подготовка през лятото. Няма да забравя някои от стотните, които не ми стигнаха за спечелване на медал от Световното първенство, но няма да го забравя и заради победата в Банско и второто място във втория ден. Страхотни емоции пред родна публика, това беше най-готиният момент през сезона", сподели той.

Българският сноубордист потвърди, че голямата цел през следващия сезон ще бъде силно представяне на Зимните олимпийски игри в Пьончан. „Основната цел ще бъде Олимпиадата – добро класиране там. Разбира се, ще се готвим и за всички останали състезания. Голяма част от подготовката вече сме планирали. Очакваме да се финализира и календарът за Световната купа. Вече е ясно и около кои дати ще бъде старта за Олимпийските игри. Оценявам шансовете си за медал на високо ниво. Трудността идва от това, че е едно състезание на 4 години. Трудно е всеки да бъде във форма точно в този момент, трасето да пасне, снега, условията и малко късмет е нужен", коментира Янков.

Той сподели, че не се планират промени в екипировката или екипа му за следващия сезон. "Вече сме поръчали нови бордове, като цяло няма да има генерални промени в самата екипировка. Трябва да бъде по-добре физически и да усъвършенствам повече и повече технически карането. Разбира се, и психически трябва да надградя, но самата увереност идва с броя врати и броя стартове. Не предвиждам нови хора в екипа, мисля, че доста добре се справяме с хората, с които работя. Всички заедно ще се опитаме да оптимизираме всяка една сфера, в която се работи, да бъде още по-професионално и от там да дойдат тези малки разлики", обясни Янков.

Светослав Молдовански, изпълнителен директор на Първа инвестиционна банка благодари на Радо Янков за приноса към българския спорт и вдъхновението, което дава на много млади хора. Молдовански му пожелава още да има много добри резултати и догодина и двата глобуса да са в ръцете му. Георги Бобев, вицепрезидент на Българска ски федерация също благодари на Янков и Атанасов за всички радости, които са донесли с успехите си, които обаче са плод на много труд. „Много силех и успешен сезон отново, да се порадваме на успехите и да им пожелаем да си починат и с нови сили и сериозни цели да посрещнат следващия сезон”, допълни Бобев.

Радослав Янков благодари Българска ски федерация за вярата в него. „Ще се опитам и се опитвам постоянно да дам най-доброто от себе си, за да има добри резултати”, заяви Янков. Треньорът му също благодари на всички спонсори и всички, които им помагат, а те от своя страна ще продължават да работят още по-сериозно, за да има още по-добри резултати.