Наш Гришо горд, че е българин! Цели се в топ 10 (ВИДЕО)

Родната тенис звезда Григор Димитров говори за представянето си на тенис турнирите в Китай и за бъдещите си планове в спорта, в интервю за CCTV.

"Често се случва човек да не е в най-добрата си форма, да не се чувства идеално, но когато излезеш на корта и видиш зрителите с плакатите, всичко се променя. Винаги се старая да обръщам внимание колкото мога. Трудно е, когато трябва да съчетаваш автографите и снимките с феновете и това да играеш в същия ден. Когато мога да направя хората щастливи, се старая да го правя. Виждаш усмивките им, виждаш, че оценяват стореното от теб. Благодаря им за това", заяви Григор.

Гришо бе попитан и дали това, че е номер 1 в България му тежи, на което отвърна, че никога не ер изпитвал напрежение от това. 

"Приятно е да съм най-успешният тенисист в българския тенис. Доста съм далеч от това, което искам да постигна обаче. Щастлив съм и съм горд, че съм българин. Казвал съм това и преди. Тенисът се развива много като спорт в България. Много деца проявяват интерес и започват да играят. Мисля, че в бъдеще нещата ще стоят още по-добре", заяви Димитров, пожелавайки си победи в оставащите четири турнира до края на сезона. "Ако всичко върви добре и се представям на ниво, защо пък да не завърша в Топ 10?Ако успея, това ще бъде страхотно начало за следващия сезон, пък след това ще видим", завърши българинът. 

4161242