Нова могъща битка ни очаква през декември - Антъни Джошуа срещу Владимир Кличко

Антъни Джошуа е задължен да защитава титлата си на IBF през тази година. Нещата бяха уредени той да се бие с новозеландеца Джоузеф Паркър. Джошуа обаче веднага се насочи към по-люта битка, след като стана ясно, че Тайсън Фюри и Владимир Кличко няма да се бият. 26-годишният боксьор иска да събере очите към себе си като сътвори истински мегасблъсък срещу Кличко.

"Настоящ и бивш световен шампион. Каква по-хубава битка може да има", каза пред Sky Sports Джошуа.

Агентът на Антъни - Еди Хърн и представителят на Кличко - Бернд Бонте вече водят преговри за мача. Двамата разговарят по телефона по четири пъти на ден, за да оточнят всеки детайл по сблъсъка. Очаква се в средата на другата седмица двете страни да излязат на обща пресконференция, за да обявят окончателно битката, пише "dailymail.co.uk".

26 ноември бе обявената дата, на която Джошуа трябваше да защитава титлата си. Сега обаче нещата се обърнаха на 180 градуса, след като стана ясно, че Тайсън Фюри изгоря за употреба на допинг. По-известният като Циганския барон трябваше да даде реванш на Кличко за титлите на WBA i WBO. Нещата обаче пропаднаха.

Точна дата за двубоя не е ясна, но според Хърн двубоят ще е през декември. Интересно обаче е, че ако боксовата федерация реши да отнеме титлите на Фюри, те могат да бъдат заложени в този двубой. Победителят от титаничната битка може да си тръгне с трите най-важни титли в професионалния бокс. С което ще стане абсолютен шампион.

"Имаме си работа с легенда в този спорт. Трябва да се надявме, че нещата ще се развият добре и ще стигнем до сделка. Еди върши страхотна работа. Той е страхотен агент и съм сигурен, че ще се разбере с хората на Кличко за мач. Уверен съм в себе си и съм сигурен, че Еди ще изготви перфектен договор, за да се случи всичко както трябва", каза още Антъни Джошуа, който е непобеден със 17 успеха.