Уникална китайска подкрепа за Григор при обрат над талантлив французин в Пекин (ВИДЕО И СНИМКА)

Ракета номер едно на България Григор Димитров победи френския талант Лука Пуи с 6:7 (3), 7:6 (0), 6:4 във втория кръг от тенис турнира в Пекин. Хасковлията почна малко лежерно, но после се окопити и обърна 1/4 финалиста от US Open. Гришо взе надмощие в мача, след като изоставаше с гейм и във втория сет.

Впечатление направи обаче уникалната китайска подкрепа за Димитров. Група местни фенове изскочиха с интересен трансперант. "Хайде Григор. Давай Гришо!", пишеше на платното. Посланието обаче бе написан на латиница и то доста неграмотно. "Khaide Grigor. Davai Grisho", като отдоло има и хаштаг "teamDimitrov". Зад тях имаше опънато и българско знаме.

В първия сет нещата вървяха гейм за гейм. Стигна се до тайбрек, в който Григор получи контузия на коляното. Хасковлията допусна да загуби първия сет.

Нещата във втория сет започнаха доста колебливо за Григор, който още имаше проблеми с коляното. Той дори изигра няколко разигравания доста лежерно, като дори не опитваше да догони някои топки от Пуи. Френският талант успя да пробие Григор за 2:3, но точно в сервис гейма на Лука, с който трябваше да спечели мача, хасковлията се представи на ниво и върна пробива. Геймът бе затворен по феноменален начин от Димитров, който спечели тайбрека със 7:0. Последната точка вдигна трибуните на крака след невероятно отиграване на българина.

Пуи явно психически рухна и това позволи на Григор да го пробие в третия сет за 3:2. Което бе и достатъчно на Гришо да затвори при 6:4.

На 1/4 финал Гришо ще играе срещу победителя от двойката Рафаел Надал - Адриан Манарино.

 

 

 ВИЖТЕ НЕВЕРОЯТНОТО ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ГРИГОР