Роджър Федерер се пуска на Хопман Къп

снимка: БГНЕС/EPA

Швейцарският тенис ас Роджър Федерер ще участва на турнира за смесени отбори "Хопман Къп" в началото на следващата година като част от подготовката си за Откритото първенство на Австралия.

Носителят на рекордните 17 титли от Големия шлем ще си партнира с Белинда Бенчич на надпреварата от 1 до 7 януари в Пърт.

Федерер печели титлата с Мартина Хингис през 2001 година, а за последно участва в надпреварата в тандем с настоящата си съпруга Мирослава Вавринец през 2002 година.

35-годишният швейцарец в момента се възстановява от операция на коляното, която го вади от корта до края на годината. Той за последно игра на "Уимбълдън" в началото на юли и за първи път от 2000 година ще завърши сезона без титла.

Представителите на домакините Ник Кириос и Даря Гаврилова ще защитават титлата си от миналия сезон, а другите участници в надпреварата от осем отбора са Коко Вандевеге и Джак Сок (САЩ), Петра Квитова и Адам Павлашек (Чехия), Кристина Младенович и Ришар Гаске (Франция), Хедър Уотсън и Даниел Евънс (Великобритания), Андреа Петкович и Александър Зверев (Германия) и Лара Аруабарена и Фелисиано Лопес (Испания).