Мирела Демирева пише дипломна работа за мигранти от година и половина

Звездата ни в скока на височина Мирела Демирева от година и половина пише дипломната си работа, но още не я е завършила. "Много ме е срам...", признава самата тя в предаването "Код спорт" по TV+.

"Темата е "Имат ли права нерегулярните мигранти?". Сравнителен анализ между Италия, Холандия и България за правата на човека. Изключително интересна задача", разкрива още сребърната медалистка от Рио. Мирела смята, че в скоро време няма кой да бие рекорда на Стефка Костадинова от 209 см.

"Действително в близките години няма много високи резултати в сектора. Това не означава, че няма талантливи момичета, особено млади, които идват отдолу. Не мога да кажа колко време ще издържи рекордът. Имам стремежи в тази насока. Защо не!", коментира Демирева.

Любопитен е и разказът й как се запалила по високия скок:"Отраснала съм на стадиона. У нас се говореше основно за атлетика. Нашите са били не само спортисти, а майка ми е и треньор. Един ден случайно пробвах висок скок. Просто видях летвата и реших да се пробвам. Получи се доста добре. На следващия ден имаше състезание и треньорката реши да ме пусне. А аз взех, че спечелих и вече нямаше връщане назад.