Пиронкова няма спирачки! Пак е в 3-ия кръг на Ролан Гарос!

снимка: БГНЕС/EPA

Първата ракета на България Цветана Пиронкова се наложи над шведката Йохана Ларсон в два сета 7-5, 7-6 (8-6) и за втора поредна година се класира за трети кръг на Откритото първенство на Франция.

Пловдивчанката опроверга прогнозите на букмейкърите, които даваха предимство на 62-ата в света скандинавка (Пиронкова е 102-а). В първия сет Ларсон само за 8 минути дръпна с 3-0. Цвети въобще не се смути и набързо изравни резултата, а при 5-5 направи нов пробив, с който поведе с 6-5.

Последва гейм на нула за Пиронкова на неин сервис и спечелване на сета. Вторият започна с пробив на българката, който обаче не бе затвърден. После представителката ни сбърка на свой сервис в шестия гейм и Ларсон поведе с 4-2, но Пиронкова моментално поправи грешката си с пробив на нула.

Двете тенисистки след това се справиха с подаванията си и се стигна до тайбрек. В него Пиронкова пропиля един мачбол, но при втория не сгреши и за втора поредна година стигна до трети кръг, което е и нейното най-добро постижение на Ролан Гарос.

Това беше първа среща между 28-годишната Пиронкова и една година по-младата от нея скандинавка. За място в четвърти кръг първата ни ракета ще спори с парагвайката Вероника Сепеде Ройг или американката Слоун Стивънс.