Финалът в София ще изравни победителя с Новак Джокович за 2016

снимка: БГНЕС

Неделя е денят, в който ще бъдат определени шампионите на единчно и на двойки в първото издание на тенис турнира Garanti Koza Sofia Open, който е от категория „АТР 250“.

На сингъл за титлата от 17:00 часа ще спорят водачът в схемата Роберто Баутиста Агут от Испания и вторият поставен Виктор Троицки от Сърбия. Който и да спечели днес в „Арена Армеец София“, ще вдигне втора титла за сезона, с което ще се изравни със световния номер едно Новак Джокович, който триуфира през 2016-а в Доха и Мелбърн.

18-ият в света Баутиста Агут победи в Оукланд, а №25 в ранглистата Троицки – в Сидни. Любопитен факт е, че двамата опитни тенисисти ще се срещнат за първи път точно на финала в София.

За испанеца това е осми мач за титла, в който ще търси четвърти успех. Сърбинът пък излиза на девети финал и също ще се бори за четвърта купа.

Шампионът от Garanti Koza Sofia Open ще вземе 250 точки за класацията на АТР и чек за 82 450 евро. За загубилия остават 150 точки и 43 430 евро.

Във финала на двойки от 14:45 часа се срещат третите в схемата Уесли Коолхоф/Матве Миделкооп (Холандия) и Филип Освалд (Австрия)/Адил Шамасдин (Канада).

И за двата дуета това е първи мач за титла в ATP World Tour в тази конфигурация. И тук шампионите вземат 250 за класацията на двойки, но сумата е 25 070 евро. Финалистите ще получат 150 точки и 13 170 евро.