Дейвид Мейси четка Кралев за организацията на тенис турнира

„Организацията на Garanti Koza Sofia Open е на изключително високониво. Впечатлен съм от работата, която е свършена за толкова кратко време”, това заяви изпълнителният вицепрезидент на ATP-Европа Дейвид Мейси на среща с министъра на младежта и спорта Красен Кралев.

На срещата присъстваха още председателят на БФ Тенис Стефан Цветков и членът на борда на директорите на Garanti Koza Ерден Билгинер.

„Имах възможност да чуя и коментарите на играчите, които също са много позитивни. При това, което виждам в момента, съм сигурен, че и в следващите издания на турнира всичко ще е перфектно. Залата е страхотна – перфектно място за състезание от ATP-тура. Горд съм, че направихме това състезание. Видях, че решението да го организираме в София е правилно“, каза Мейси пред журналисти след срещата.

„Българската държава подкрепя тениса, защото това е един от най-социалните спортове и се практикува от много хора във всички възрасти. Този турнир е един дългосрочен проект, който искаме да развием. Заедно с нашите партньори от „Гаранти Коза“ имаме планове да изградим голям тенис център и да кандидатстваме за домакинства на престижни състезания на открито, както за мъже, така и за жени“, заяви министър Кралев, който получи от госта си снимка с автографите на всички участници от финалния „Мастърс“ в Лондон.