Световният шампион и шоумен - Тайсън Фюри (СНИМКИ)

галерия:

снимка: БГНЕС/EPA

Британецът Тайсън Фюри сензационно отне всички титли на световния шампион по бокс в тежка категория Владимир Кличко като 206-сантиметровият гигант победи украинеца по точки с единодушно решение на арбитрите.

В спортния свят Фюри е известен не само с боксьорските си умения, но и с постъпките и изказванията си, които често попадат в пресата.

На пресконференцията преди мача с Кличко през септември в Лондон Фюри се появи с костюм на Батман. Британският боксьор облечен по този начин влезе с тичане в залата, като държеше дясната си ръка напред, обиколи помещението и седна на мястото си. След него в залата се появи Джокера. Фюри скочи от стола си, победи Джокера и каза в лицето на Кличко, че той ще е следващият.

 4150780

Преди боя с Кличко Фюри обеща да изпее песен, ако победи и удържа обещанието си. В събота веднага след боя той изпя песен на Аеросмит на ринга, която посвети на жена си. „Личната ми цел е да избавя бокса от такъв човек като теб Кличко. Харизмата ти е точно толкова, колкото е тази на моите гащи. Цяла Европа иска да те види в нокаут. Изглеждаш стар, слагал ли си си ботокс?“, говореше британецът.

До боя Фюри показа, че буквално работи с главата си, след като разби диня в нея.

Британецът дълго чака за бой с Кличко и след победата над сънародника си Дерек Чисора каза, че е готов да целуне обувките на Кличко, ако той се съгласи на бой.

На пресконференцията преди мача с Чисора Фюри не каза нито една дума и излезе със залепена уста в знак на протест срещу глобата, която му наложи съвета за професионален бокс на Великобритания за изказванията му на пресконференцията по – рано.

4150966

През 2013 година Фюри обяви край на кариерата си, тъй като в спорта „има твърде много мошеници“. „Здравейте на всички. Аз официално напускам бокса, тъй като има много мошеници в този спорт. Нека лъжат някой друг. Не съм в лошо настроение. Тръгвам си – това е 1000000%. Няма да се бия отново“, написа Фюри в Туитър.

Нещата не приключват до тук. Тази година британецът предложи да се легализира допингът във всички видове спорт. „Защо допингът да не е позволен? Тогава всички ще го взимат и така ще е справедливо. Не ми казвайте, че 99% от спортистите, които имат вид на гръцки богове не взимат допинг. Знам това, защото тренирам цял живот. Аз се бия за световната титла, но тялото ми по природа е като желе“, каза Фюри.

След победата над Кличко Фюри има 25 победи от 25 мача.