Серина надви сестра си и гледа напред в Уимбълдън

снимка: БТА/AP

Световната номер едно Серина Уилямс спечели 26-ия двубой срещу сестра си Винъс и се класира на четвъртфиналите на най-престижния турнир от Големия шлем – Уимбълдън.

Петкратната шампионка надделя с 6:4, 6:3 в очаквания с най-голям интерес осминафинал от схемата при дамите, защото двете американки не се бяха изправяли една срещу друга от финала на „свещената трева“ през 2009 година.

Винъс имаше три победи в четирите срещи помежду им, които не са финали, но сега не можа да се противопостави на Серина, която имаше два успеха в осемте ѝ двубои за титла. Серина очевидно имаше по-сериозни намерения в турнира и още от самото начало на срещата даде да се разбере, че ще контролира събитията и няма да допусне отпадане на този етап.

Серина направи пробив на нула още в първия гейм на мача, а след това го затвърди също без да даде точка на сестра си. Световната номер едно сбърка по нетипичен начин цели два пъти и допусна рибрейк за 2:2, но след това отново спечели подаването на съперницата си.

В крайна сметка Серина спечели сета с 6:4, а в следващия двете не успяваха да се „пробият“ до 3:3, когато отново първа трепна ракетата на Винъс. В крайна сметка Серина затвори частта с нов брейк на нула, което приключи мача след само 70 минути.