Джокович не срещна проблеми срещу Ниеминен

снимка: БТА/AP

Защитаващият титлата си Новак Джокович (Сърбия) се класира  за третия кръг на Откритото първенство на Великобритания по  тенис.

Джокович победи без проблеми Ярко Ниеминен (Финландия) с  6:4, 6:2, 6:3 за 1:32 час.

Сърбинът допусна пробив още в първия  гейм на мача, след което доминираше изцяло.

Номер 1 в света  завърши двубоя с 8 аса, 5 пробива и 38 печеливши удара.  Сърбинът, който е шампион от 2011 и 2014 г., играе за 11-и път в кариерата си на турнира от Големия Шлем на трева в Лондон.

В  третия кръг Джокович излиза срещу номер 27 Бърнард Томич  (Австралия), който надделя над Пиер-Юг Ербер (Франция) със  7:6(3), 6:4, 7:6(5). 

За Ниеминен това бе последно участие на Уимбълдън, като специално Джокович отдели няколко секунди след края на срещата, за да аплодира 34-годишния финландец.

Междувременно стана ясно, че поставеният под номер 5 в схемата Кей Нишикори приключи участието си на "Уимбълдън", трети за годината турнир от Големия шлем.

Японският тенисист не излезе на корта за мача си от втория кръг срещу колумбиеца Сантяго Хиралдо поради контузия. Нишикори страда от травма в прасеца, която се възобнови по време на мача му от първия кръг срещу Симоне Болели, който спечели след петсетова драма - 6:3, 6:7(4), 6:2, 3:6, 6:3.

"Става въпрос за старата контузия. Чувствах се добре преди първия мач и мислех, че всичко е наред, но по време на срещата с Болели в петия сет болката стана нетърпима. Реших да не играя днес", каза Нишикори.