Сесил Каратанчева напусна Уимбълдън след обрат

снимка: БТА/AP

България остана без участие в схемата при жените на най-престижния турнир от Големия шлем – Уимбълдън – след като и втората ни представителка Сесил Каратанчева отпадна още в първия кръг, и то също след обрат от 1:0 до 1:2 сета.

Вчера Цветана Пиронкова спечели първия гейм срещу шампионката от Ийстбърн Белинда Бенчич, но контузия ѝ попречи да завърши мача успешно и тя преклони глава пред амбициозната швейцарка.

Сега Сесил също поведе в сетовете срещу Силвия Солер-Еспиноса, след като я срази категорично с 6:2, но след това допусна обрат след 2:6 и 5:7, за да напусне Уимбълдън още в първия кръг.

Така Каратанчева пропусна възможността да спечели едва втората победа в кариерата си в основната схема на Уимбълдън, след като преди точно 10 години надделя със 7:5, 6:7(6), 7:5 над британката Аманда Кийн.

След като в първия сет сервисът на Сесил работеше безупречно и тя без проблеми затвърждаваше пробивите си, за да натрупа аванс в резултата, във втората част ситуацията се промени.

Първите пет гейма отидоха на сметката на Солер-Еспиноса и тя с лекота вкара двубоя в трети сет, а той се превърна в истинско шоу на пробиви. От 1:1 до 4:4 двете съперници неизменно осъществяваха брейкове, а дори и след като Сесил отрази два мач-бола при 4:5, в крайна сметка отстъпи пред испанката.