Сесил Каратанчева приключи с участието си на "Ролан Гарос"

снимка: БТА/AP

Завърналата се в Топ 100 на световния женски тенис Сесил Каратанчева отпадна във втори кръг на Откритото първенство на Франция.

След като преди два дни българката поднесе една от изненадите на турнира и елиминира бившата №1 на планетата Йелена Янкович, днес силите на Сесил не стигнаха срещу американката Ирина Фалкони.

Въпреки че спечели първия сет на двубоя, Каратанчева допусна поражение в три части - 6-3 1-6 2-6 и напусна надпреварата в Париж.

Участието на Сесил Каратанчева на "Ролан Гарос" все пак може да се определи като успешно, имайки предвид, че софиянката стартира участието си във френската столица от квалификациите на турнира. Победата над Янкович пък й осигури завръщане сред първите 100 тенисистки на планетата.

Първият сет на двубоя бе спечелен от представителката на България, като в него зрителите станаха свидетели и на цели седем пробива от общо девет изиграни гейма. "Рулетката" на пробивите бе спечелена от Каратанчева, която и дръпна с 1-0 сета в резултата.

Далеч по-неприятно обаче се развиха събитията за нея в следващите две части. Във втория и третия сет нивото на Сесил спадна драстично, като българката съумя да спечели едва три гейма от общо 15 изиграни. Ирина Фалкони наложи надмощието си над своята опонентка, с което и американката си осигури място в трети кръг на основната схема.