Исторически сенчъри брейк в българския снукър

галерия:

снимка: Жаклина Симова

Първият сенчъри брейк в официален турнир на българската снукър федерация вече е факт. Късно снощи Братислав Кръстев премина границата от 100 точки и направи брейк от 124 т.

Това се случи по време на осминафиналите, където Брандо спечели с 4:1 фрейма срещу Красимир Камешев. Първият официален сенчъри брейк от български състезател бе на Световното за аматьори в Латвия в края на 2013-та година. Тогава Ивайло Пеков премина границата от 100 точки и стана първия български състезател с такова постижение в официален турнир.

Все пак всички играчи от топ 10 в българската ранглиста са минавали границата от 100 точки, но това не се е случвало на ранкинг турнири към федерацията.

Именно Братислав Кръстев беше играчът, който вдигна високо летвата със своите 99 точки на ранкинг турнир от 2012-та година.

4139583

Няколко интересни брейка белязаха Републиканското първенство по снукър. Още в петък Лъчезар Гергов записа халф-сенчъри брейк (62) в квалификациите. Никола Кемилев добави два брейка по 50 и 52 точки. Ивайло Пеков записа 50 и 54, а Христо Сираков се отчете с брейк от 58 точки. Трябва да отбележим и брейка от 51 точки на 14-годишния Виктор Илиев, който загатна за своя талант.

Битките за място на финала продължават и в момента в Спортен Клуб Академията. Финалът започва от 16:30 часа.