„Крусибъл“ зове: Хоукинс обърна Алън за 1/4-финал (ВИДЕО)

галерия:

снимка: worldsnooker.com

Финалистът от 2013 година Бари Хоукинс осъществи впечатляващ обрат от 8:11 до 13:11, за да елиминира Марк Алън и да намери място на четвъртфиналите на Световното първенство по снукър в шефилдския театър „Крусибъл“.

Така той заслужи отново овациите на феновете, след като в последните турнири преди шампионата на планетата претърпяваше сравнително ранни отпадания. Двукратният носител на ранкинг титли Хоукинс ще се надява поне да изравни постиженията си в „Крусибъл“ от последните две години – след финала през 2013 той игра полуфинал миналата година.

Цели пет сенчъри брейка и 12 серии над 50 точки видяха зрителите във вълнуващия дуел между Ястреба и Алън, като северноирландецът изглеждаше по-добрият играч от двамата. В така наречените „биткаджийски“ фреймове обаче Хоукинс успяваше да надделее, особено в последната сесия, а с брейк от 102 дори поведе за първи път в мача едва при 12:11.

Оказалият се последен 24-ти фрейм бе решен по цветовете, след като Алън не можа да реализира трудната Розова и я остави за съперника си, който разчисти и узакони успеха си. След края на срещата Ястреба заяви, че от следващия сезон отново ще работи с бившия световен шампион и настоящ треньор Тери Грифитс, поради което очаква да започне да печели много повече трофеи.

4139573

По същото време късно снощи Рони О'Съливан поведе с 5:3 в своя осминафинален двубой срещу Матю Стивънс, след като изоставаше в първите два фрейма, но се върна в мача със серия от 100. Двамата играят днес от 16:30 часа.