Гришо не остави шанс на Поспишил

Най-добрият български тенисист Григор Димитров се класира без особен проблем за третия кръг на силния тенис турнир от сериите Мастърс в Маями (САЩ), след като победи канадецът Вашек Поспишил с 6:2 и 6:2 и в следващата фаза ще се изправи срещу гиганта Джон Иснър (САЩ), който също спечели лесно своя мач с Андрей Рубльов. До сега българинът и Иснър не са се срещали в професионалния тенис.

Първият сет започна брилянтно за световният №11, който проби противника си в откриващия гейм, а след това спечели и подаването си, за да излезе напред в резултата с 2:0. При 3:1 Гришо направи още един пробив, който лиши сета от интрига и не след дълго Димитров затвори и сета в своя полза след 6:2 за 31 минути.

Поспишил започна по-добре втората част, като удържаше подаването си, но при 2:2 поставеният под №9 на турнира българин спечели подаването си на 0, а след това постигна и първия брейк в сета. Последва леко разколебание в гейма на Гришо, но той все пак си го спечели, а след това и канадецът демонстрира разконцентрация. Тогава българинът атакува мощно и след 30:0 в сервис гейма на Поспишил, Гришо направи четири поредни точки, проби, а след това сервира за мача и се поздрави с трета победа срещу този съперник от три мача помежду им.