Шарапова надъхана от баща си да побеждава в Австралия

снимка: БТА/AP

Полуфиналистката в Откритото първенство на Австралия 2015 Мария Шарапова разкри какво е провокирало значителната позитивна разлика в представянето ѝ в последните три мача от надпреварата по кортовете в Мелбърн.

Рускинята разпиля Южени Бушар за 78 минути, давайки ѝ общо пет гейма, като демонстрира завидно превъзходство срещу една от високопоставените тенисистки. Шарапова спаси два мач бола във втория кръг срещу 150-ата в света квалификантка Александра Панова и бе на път да изхвърчи сензационно рано от първия турнир в Големия шлем.

Каква е причината за прогреса в сравнение с онзи мач? Обаждане от баща ѝ, което я е стреснало в добрия смисъл на думата и я е провокирало да потърси промяна.

„Той ми се обади и ми каза, че е недопустимо да изиграя такъв мач. Не искам често да провеждам подобни телефонни обаждания с баща си по време на турнири. Той просто ми повтаряше да се стягам“, коментира рускинята.

Шарапова ще се изправи срещу друга рускиня – Екатерина Макарова, в спор за място на финала, като в Мелбърн зрителите ще гледат изцяло руски сблъсък на тази фаза за първи път от 2009-та година, когато Динара Сафина елиминира Вера Звонарьова.