Цветана Пиронкова приключи с три загуби на Турнира на шампионките

снимка: sofia-tennis.bg

Първата ракета на България Цветана Пиронкова завърши с три загуби участието си на тазгодишния Турнир на шампионките на WTA в София.

След като вече допусна поражения от Доминика Цибулкова и Андреа Петкович в първите си два мача от група "Средец", днес пловдивчанката отстъпи и пред испанката Карла Суарес Наваро, губейки в два сета - 6-7(2) 1-6.

Така Карла Суарес Наваро продължава напред в турнира като победител от група "Средец", заедно с Андреа Петкович, докато Цветана Пиронкова приключва участието си с актив от три загуби от три изиграни мача и нито един спечелен сет.

Това е последно трето издание на Турнира на шампионките в София, а Цветана Пиронкова, която записа три участия с "уайлд кард", постигна само една победа в първата от десетте си срещи от състезанието през 2012 година, когато достигна до полуфиналите след отказването на Мария Кириленко.

Добрите новини за Пиронкова идват от факта, че тя все пак ще прибави 75 точки към актива си за Световната ранглиста на WTA, което и ще й позволи да завърши годината сред първите 40 тенисистки на планетата.

Карла Суарес Наваро, Андреа Петкович и Доминика Цибулкова завършват с по две победи в група "Средец", но заради най-слаб геймов коефициент словачката остава трета в групата и отпада.

Първият сет на двубоя определено бе по-силният за Цвети, след като пловдивчанката бе напълно равностойна на своята съперничка, а двете тенисистки си размениха и по два пробива.

При 6-5 българката имаше сетбол и възможност да поведе в резултата, но за съжаление нашето момиче не се възползва. Суарес Наваро пък не допусна нови колебания и доведе нещата до тайбрек, където испанката доминираше напълно и успя да спечели частта след 7-2 точки.

Драматично загубеният първи сет явно изтощи емоционално представителката на България, тъй като втората част се оказа истинска катастрофа за Цветана Пиронкова. Шампионката от Сидни допусна ужасяващо изоставане с 0-5 гейма, преди все пак да успее да се спаси от "геврек' в края на сета.

При 5-1 Карла Суарес Наваро вече сервираше за спечелване на срещата, като иберийката не допусна колебания и сложи точка на спора.