Майк Тайсън разкри най-дълбоко пазената си тайна

снимка: Guliver/Getty Images

Единодушно признатият от фенове и специалисти за един от най-големите таланти в историята на тежка категория в професионалния бокс - Майк Тайсън, разкри най-дълбоко пазената си тайна.

Бившото страшилище на ринга направи смайващото признание, че е станал жертва на изнасилване като малък.

“Мъжът ме хвана, насили ме сексуално и след това ме изхвърли на улицата. Тогава бях на 7 години. Никога не го видях повече”, разкри Тайсън в интервю за американското Opie Radio, доверявайки, че никога не е говорил с никого за това до гостуването си в радиостанцията.

Грозната сцена се е разиграла в Бруклин, а боксьорът не е познавал педофила. Вече 48-годишният Майк сподели, че тогава не е подал оплакване в полицията, признавайки, че днес, повече от 40 години след инцидента, понякога се чуди, дали всичко това наистина се е случило.

“Просто продължих живота си. Не знам, дали това ме е променило по някакъв начин. Понякога дори ми е трудно да си спомня за този случай. Случилото не ме кара да се срамувам”, добави известният с прозвището си “Най-лошия човек на планетата” Майк.

Майк Тайсън е абсолютен световен шампион през 80-те години на миналия век и е известен с бруталността си между въжетата, като повечето му мачове приключват с нокаут.

За съжаление на Майк - скандалите не го подминават както на ринга, така и в личния му живот. Самият той бе обвинен в изнасилването на тийнейджърката Дезире Уошънгтън (1992 г.), а впоследствие и осъден за това, излежавайки 3-годишна присъда.

През 1997 г. Тайсън отхапа част от ухото на Ивендър Холифийлд в боя помежду им, заради което бе дисквалифициран, а състезателните му права бяха временно спрени.

През 2003 г. американецът обяви банкрут, а три години по-късно (2006) Железния Майк сложи край на кариерата си в професионалния бокс.