Къде е бъдещето на БГ спорта според Стефка Костадинова?

снимка: БТА

"Спортното бъдеще на България е в общините и ние сме горди с такива кметове като Васко Стоилков на Сливница и инж. Добромир  Добрев на Горна Оряховица", това заяви председателят на БОК и  примата на световната атлетика Стефка Костадинова.

Тя, заедно с  волейболния ас Евгени Иванов - Пушката, наградиха двамата  кметове, победители в конкурса на kmeta.bg - "Кмет на месеца" в  септемврийското издание на тема "Поддържане и развитие на спорта в града".

Официалното награждаване бе във ВИП залата на Софийската  опера днес. "Целта на конкурса е да покажем добрите политики и  практики на общините. България не е само София и трябва да  помагаме на общините", каза Боян Томов, изпълнителен директор на Бранд медия, която е организатор на събитието.

"Мислим за вас и очакваме един олимпийски шампион от  Сливница", каза Стефка Костадинова на кмета на Сливница. Той  спечели приза за трети път в конкуренцията на другите  градоначалници на общини с население под 20 000 жители.

"Аз няма какво да кажа, това е най-голямото признание за мен, наградата  да ми я връчи най-великата дама на родния спорт", смути се  Стоилков. Той побърза да уточни, че днес в 18 часа в Сливница се регистрира и боксов клуб.

"Всяка инициатива за спорта на общинско и национално ниво е  похвална, защото спортът - това е идентичността на българина.  Стремете се към още проекти за спорта в общините, защото след  време всяко дете ще ви се отблагодари", каза волейболистът  Евгени Иванов.

Той награди победителя сред общините с население  над 20 000 жители - кмета на Горна Оряховица Добромир Добрев. За него дори и в София се чуват хвалебствия за всичко, което е  направил за общината и най-вече за спорта.

"Благодаря за наградата, това е признание за работата ни.  Тази награда направи щастливи много хора в общината, деца и  родители. За Горна Оряховица спортът е приоритет. България е  била силна, когато спортът й е бил силен", каза Добромир Добрев.