Григор Димитров излиза на корта в Базел след 21 часа

снимка: stockholmopen.se

Най-добрият български тенисист Григор Димитров ще започне в сряда участието си на турнира на твърди кортове в швейцарския град Базел с награден фонд 1,9 милиона евро. 23-годишният Димитров е поставен под номер 5 в схемата и в първия кръг ще срещне участващия с "уайлд кард" Александър Зверев (Германия).

Двубоят е четвърти в програмата за деня на Централния корт и ще започне не преди 21.00 часа българско време. Хасковлията има гарантирани 10180 евро, а при класиране във втория кръг той ще вземе 45 точки за световната ранглиста и 18515 евро, а във втория кръг ще играе срещу победителя от мача между Ярко Ниеминен (Финландия) и Вашек Поспишил (Канада), които ще излязат на корта тази вечер.

17-годишният Зверев е на рекордното в кариерата си 135-о място в световната ранглиста в момента. 198-сантиметровият германец е заработил малко повече от 175 хиляди долара от наградни фондове.

Двамата не са се срещали досега. Водач в схемата на турнира е Роджър Федерер (Швейцария), който излиза срещу Жил Мюлер (Люксембург) в първия кръг също в сряда, като мачът ще бъде трети на Централния корт и ще стартира не преди 19.00 часа българско време.

Димитров и Федерер са в горната четвърт на схемата и може да се срещнат на четвъртфиналите за втора поредна година. През миналия сезон швейцарецът спечели с 6:3, 7:6(2).