Халеп, Квитова и Иванович стигнаха четвъртфиналите в Пекин

снимка: БТА/XINHUA

Симона Халеп спечели трудно срещу Андреа Петкович в осминафинален мач от турнира по тенис за жени в Пекин, но срещата ще бъде запомнена с друго. В типичен за дамския тенис стил двете стигнаха до цели 17 пробива, а самият мач приключи при 7:6(4), 5:7, 7:6(1) в полза на румънката.

Халеп допусна девет пробива на своя сервис, включително и в подаване за мача при 5:3 в третия сет. Румънката обаче спечели с лекота последвалия тайбрек и продължава напред в турнира, който е с награден фонд от 5.4 милиона щатски долара.

Следващата ѝ съперничка е сръбкинята Ана Иванович, която се наложи с 6:3, 7:5 над германката Забине Лисицки.

Двукратната шампионка от Уимбълдън Петра Квитова също продължава напред, след като Винъс Уилямс се отказа поради вирусно заболяване.

Други две поставени тенисистки също са аут от надпреварата, след като Ангелик Кербер отстъпи с 6:2, 4:6, 3:6 на Светлана Кузнецова, а Екатерина Макарова загуби с 1:6, 6:0, 5:7 на Роберта Винчи.

Заради изненадващите резултати в Пекин, Южени Бушар и Агнешка Радванска, които отпаднаха рано в турнира, си осигуриха място във финалния турнир при жените в Сингапур, посочва БТА. Кербер също има шансове, но те са малки.