Гришо: Имам добри шансове срещу Джокович

снимка: БТА/AP

По-рано днес първата ракета на България Григор Димитров се класира за четвъртфиналите на силния тенис турнир в Пекин, след като записа втора поредна победа над испански съперник в лицето на Пабло Андухар.

Гришо започна с труден 3-сетов успех над Фернандо Вердаско, а тази сутрин имаше нужда само от 2 сета, за да преодолее съпротивата на Андухар след 6-4 6-4.

В спор за място на полуфиналите Григор Димитров ще се изправи срещу световния номер 1 и четирикратен шампион в китайската столица Новак Джокович.

Сърбинът е в серия от 21 победи от 21 изиграни мача в Пекин, където защитава трофея си от миналата година.

"Новак винаги играе на много високо ниво в Пекин, но все пак мисля, че имам добри шансове срещу него. Тренирах здраво и се подготвих добре за последната част от сезона.

Развълнуван съм просто да изляза на корта и да изиграя този мач. Разбира се, ще дам всичко от себе си", коментира Григор Димитров след победата си над Пабло Андухар.

Sporta.bg припомня, че това ще бъде шесто балканско дерби в съперничеството между Гришо и Ноле, като 23-годишният хасковлия може да се похвали с победа над сърбина, записана на тенис турнира от сериите "Мастърс" в Мадрид през миналия сезон, когато Димитров се наложи в три сета -  7-6(6) 6-7(8) 6-3.

Това е и първият и засега единствен успех на българина срещу действащ №1 в света, а последната от четирите му загуби от Джокович бе преди 2 месеца - на полуфиналите на тазгодишния Уимбълдън в началото на юли.