Надал гази при завръщането си, Джокович също безмилостен в Пекин

снимка: БТА/AP

Рафаел Надал започна ударно на силния тенис турнир в Пекин, който е първи за него след 90 дни извън корта заради контузия на дясната китка.

Матадора от Майорка не остави никакви шансове на французина Ришар Гаске, надигравайки го с 6-4 6-0 за час и 19 минути игра.

За испанеца това бе първи официален мач от поражението от Ник Кирьос в четвъртия кръг на Уимбълдън в началото на юли. Успехът му пък бе 13-ти пореден срещу Гаске от 13 изиграни мача.

Следващият съперник на Рафа ще бъде германецът Петер Гожовчик, който елиминира Иво Карлович след успех с 6-4 2-6 7-5 в първия кръг.

Световният номер 1 Новак Джокович също постигна лесна победа в два сета - 6-2 6-1 над Гилермо Гарсия-Лопес (Испания).

Сърбинът се нуждаеше от малко повече от час, устремен към петата си титла в Пекин. В следващия втори кръг Джокович ще срещне Вашек Поспишил, който отстрани Лукаш Росол с 6-4 6-3.

Поставеният под номер 3 Томаш Бердих се класира за втория кръг след успех с 6-1 6-2 над Фелисиано Лопес, който влезе в турнира с уайлд-кард. Бердих загуби едва 10 точки и реализира 4 от всичките 14 точки за пробив в срещата, която продължи 63 минути.

Американецът Джон Иснър пък отстрани Сантяго Хиралдо, също в два сета - 6-1 6-3.