Каратанчева скъса с Казахстан иска отново да играе за България

снимка: Булфото

Тенисистката Сесил Каратанчева, която от 5 години се състезаваше за Казахастан, изненадващо е скъсала договора си с бившата съветска република. Информацията беше потвърдена от самата Сесил и нейния баща и треньор Радослав Каратанчев в сутрешния блок "Добро утро, България!" по TV7.

"Връзката ни приключи, няма какво повече да си дадем", заяви Сесил.

Тя допълни, че финансовите неустойки след прекратяването на договора не могат да попречат на решението ѝ да напусне Казахстан.На 95% е уточнено, че ще бъде по взаимно съгласие, така че нещата ще бъдат във взаимен интерес и може да не се стигне до плащане на неустойки, допълни Радослав Каратанчев.

"Имам желание да се състезавам за България. Мисля, че е време да се върна вкъщи, вече съм обратно в големия тенис. Имам подготовка и оптимизъм, че ще мога да представям добре страната си", категорична е Сесил.

По повод редицата скандали, свързани с нейното име, включително и есемесите, разменяно с известен наш политик, Сесил заяви, че всичко в този живот е преходно и не може да коментирам предишни случки в миналото си.

"Напускането на Сесил не е е пиар ход, защото го обмисляме от доста време. Не сме зле и финансово, много добре се справяме, работим много", категоричен е бащата на спортистката.

Той заяви, че тепърва много истини ще излязат наяве и ще се разкрият някои неща, които са са писани от лумпенизирани хора по адрес на дъщеря му.

"Ние търсим не възмездие, а справедливост", категоричен е Радослав Каратанчев.