В САЩ: Кубрат Пулев има всичко необходимо, за да свали Кличко

галерия:

снимка: Facebook/Kubrat Pulev

Непобеденият българин Кубрат Пулев може да внесе нужното освежаване в тежка категория на професионалния бокс, смятат от американският сайт Bleacher Report.

Кобрата трябваше да се изправи срещу Владимир Кличко в спор за титлата на Международната боксова федерация (IBF) на 6 септември, но две седмици преди сблъсъка от щаба на украинеца обявиха, че той е скъсал мускулни влакна в бицепса на лявата си ръка.

Така мачът на годината при професионалистите бе отложен за 15 ноември, като мястото на провеждане остава непроменено - зала "О2 Арена" в Хамбург.

"Владимир Кличко доминира от години, но тежката категория стана скучна, особено за феновете в САЩ. Сега започнаха да се появяват нови имена като Бърмейн Стивърн и Деонте Уайлдър, които ще се бият за титлата на WBC.

Кличко пък ще защитава поясите си срещу непобедения Кубрат Пулев. Българинът е най-голямата заплаха за шампиона в последните години. Той има и физическите данни да застане срещу Кличко, и уменията, за да стигне до брадичката му и да го свали.

Ясно е, че Кличко е фаворит, но 2014-а беше година на освежаване в последните месеци на тази година", пише в анализа на изданието за предстоящите събития в бокса до края на 2014-а.

Според боксьора в тежка категория Лукас Браун пък, Кличко наистина е фаворит, но Пулев има шансове.

"Всеки има шанс срещу всеки. Кличко има методичен стил, който изгражда вече 10 години. Но този път няма да има толкова голямо физическо предимство, колкото имаше в предишните срещи", заяви Браун.