Агентите на Кличко: В бокса се случват такива неща

снимка: Guliver/Getty Images

"Кличко мениджмънт груп" разпространи информация за контузията на световния шампион по бокс за професионалисти в тежка категория Владимир Кличко, поради която мачът с официалния претендент на Международната федерация по бокс /ИБФ/ Кубрат Пулев бе преместен от 6 септември за 15 ноември.

"Кличко мениджмънт груп съобщи: "Поради скъсан мскул на левия бицепс Владимир е принуден да отложи тренировките си за четири седмици". А генералният директор на промотърскака компания К2 Промоушънс Александър Красюк каза в интервю за украински вестник: "Сутринта в понеделник всичко бе нормално при Володя, после потренира и знаете резултата".

Александър Красюк не свързва травмата и отлагането на мача с възрастта на световния шампион /38 години/: "Вова и преди е отменял мачове зради проблеми със здравето. Боксът не е шахмат, тук има постянно високи натоварвания и всичко може да се случи". Преди три пъти се отменяни мачове на Кличко-младши.

В края на 2010 и началото на 2011 година поради травми на гърба Владимир Кличко така и не излезе на ринга за мача си с британеца Дерек Чисора /това направи неговият брат Виталий/, а в края на 2011 година отказа мача с французина Жан-Марк Мормек поради камъни в бъбреците. Французинът Мормек трябваше да чака до март 2012 година, за да загуби с нокаут в 4-тия рунд, припомня БТА.