Треньор на Кличко: Кубрат Пулев е по-добър от Поветкин

снимка: photonista.de

Американецът Джеймс Али Башир, който е втори треньор на Владимир Кличко смята, че Кубрат Пулев е по-интересен съперник от бившия световен шампион Александър Поветкин, който загуби от Кличко по точки през миналата година в Москва.

"Мисля, че боят Кличко - Пулев ще е по-интересен от мача с Поветкин. Очаквам този двубой да бъде по-зрелищен, защото стиловете правят мачовете, а стилът на Пулев по-добре се съчетава с този на Кличко.

Пулев е много по-техничен от Поветкин, който до голяма степен залага на силата и мощта, върви напред и търси боя. Пулев има по-стратегическо мислене и търси желания резултат", коментира Башир пред руските медии.

На въпрос доколко решаваща може да се окаже скоростта на Пулев срещу Кличко, американският треньор отговори така:

"Пулев е доста бърз и аз го харесвам като боксьор. Той има добра техника и нелош ляв прав удар. Но най-важното е, че той вярва в себе си много повече, отколкото много други бивши съперници на Владимир".

Мачът на годината в професионалния бокс между Владимир Кличко и Кубрат Пулев ще се проведе на 6 септември в зала "О2 World Arena" в Хамбург, а залогът е световната титла на Международната боксова федерaция (IBF).