Шанън Бригс отново се спречка с Кличко

снимка: БТА/AP

Бившият световен шампиона по бокс Шанън Бригс отново влезе в конфликт с настоящия носител на титлата Владимир Кличко. Бригс е прекъснал тренировката на украинеца в тренировъчната база в Южна Флорида, съобщава Fightnews.com.

По-младият от двамата братя Кличко тренира в една зала с Бригс, което явно е довело и до избухването от страна на американеца. Бившият шампион се е качил на ринга като междувременно е и обиждал Кличко. Двамата се приближили един до друг, но веднага били разделени от Майкър Мурър, който е предотвратил сблъсъка.

42-годишният Бригс вече има 4 мача след завръщането си и не крие амбициите си към световната титла в тежка категория. Преди няколко месеца той отново прекъсна тренировъчната сесия на Владимир във Флорида, с явното желание да покаже класата си.

Това явно не е достатъчно на американеца, който се появи и на пресконференцията преди мача на Кличко и Алекс Лепай през април.

Украинецът от своя страна няма никакво намерение да предоставя какво и да е възможност за мач за титлата срещу Бригс. Единственият начин, по който той може да постигне това, е ако продължава да печели двубоите си и бъде определен за претендент номер 1 (какъвто е и случаят с Кубрат Пулев).

Шансовете на Бригс да получи мач за титлата са ако той докаже, че може да се справи с някой от топ 5. В момента той е класиран под номер 14 в световната ранглиста, което го отвежда доста назад в избора за претендент. В случай, че той не започне да предизвиква по висшестоящи от него, едва ли ще се стигне до мач с Кличко.

В момента Владимир се готви усилено за мача си на 6-ти септември с нашето момче Кубрат Пулев, който е претендент номер 1. Пулев има 20 победи и 0 загуби, като 11 постигнати с нокаут. Мачът ще се състои в „О2 Арена“ в Хамбург, Германия.