Нишикори стартира с победа в Барселона

снимка: БТА/AP

Поставеният под номер 4 на турнира в Барселона Кей Нишикори (Япония) даде чудесен тест за контузията си в слабините, която го извади от корта през март и елиминира Роберто Баутиста Агут (Испания) във втория кръг на турнира в Барселона. Нишикори се наложи с резултат 6-1, 4-6, 6-3.

Преди малко повече от месец в Маями той се отказа от полуфинал срещу Новак Джокович, след като преди това на четвъртфинал елиминира Роджър Федерер. Сега обаче 17-ият в световната ранглиста заяви, че се чувства добре и турнирът в каталунската столица е чудесна загрявка за него за големите изпитания на клей.

Следващият му съперник ще бъде казахстанецът Андрей Голубьов, който се възползва от отказването на 16-ия в схемата французин Беноа Пер при 6:4, 5:1. Французинът не игра активно в последните три месеца заради травма в коляното и днешния мач беше едва четвърти за него в този период.

Алберт Рамос ще бъде първият опонент на осемкратният победител тук Рафаел Надал след като елиминира руския ветеран Николай Давиденко с 6:4, 6:4 в среща от първия кръг.

В мач от 2-ия кръг пък победителят от 2004-а година Томи Робредо (Испания) отстрани австралиеца Маринко Матошевич с 6:3, 6:4.